sunnuntai 27. lokakuuta 2013

HIHS viikko 14.-21.10.2013

Lupailin muille blogin kirjoittajille kertovani kasvatukseen ja hevosharrastepalveluiden tuottamiseen suuntautuneiden reissusta Helsinki International UB Horse Showhun, jottei blogi olisi täynnä pelkästään remppojen postauksia.

Tosiaan, hkt ja hhp luokat ottivat maanantaina 14.10. suunnakseen Helsingin Hartwall Areenan, jossa vastaisimme HIHS:n tallista. Perille saavuttiin hieman ennen klo 11 aamulla. Ensitöiksemme raahasimme kaikki kamppeemme bussista pukkareiden ulkopuolelle odottelemaan. Sitten haimme patjat, jonka jälkeen jokainen valtasi itselleen mieluisan petipaikan pukkarista. Minä ryntäsin tietenkin ensimmäisenä pikkupukkariin, jossa asuin viikon hhp-suunautuneiden Tiian ja Marikan kanssa. Tämän jälkeen haettiin siniset työhaalarit, järjesteltiin 'ruokavarastomme' ja mentiin syömään.

Ruokailun jälkeen ruvettiinkin heti töihin. Pukeuduttiin niihin em. sinisiin haalareihin, ja ruvettiin raahaamaan purupaaleja karsinoiden eteen. Myöhemmin myös levittelimme purut karsinoihin. Purut kuljetimme karsinoille mm. perävaunuilla varustetuilla mönkijöillä. Yllättävän hyvin porukka ajoi, ja suuremmilta liikennekatastrofeilta sekä törmäyksiltä vältyttiin.. Kun kaikki 203 karsinaa oli kuivitettu klo 16 aikoihin, jonka jälkeen porukka oli vapaa tekemään mitä lystää.

Vapaa-ajan kunniaksi päätimme Tiian ja Marikan kanssa lähteä vähän tutkimaan lähiympäristöä, ja onnistuttiin tietty heti ensimmäisenä päivänä eksymään Pasilaan.. Mutta mitä muutakaan voi kahdelta maalaisjuntilta ja espoolaiselta odottaakaan! Illalla tutustuttiin sitten pukkareiden wc- ja suihkutiloihin. Ryhmäsuihku, vessoissa ei toimivia lukkoja, vessoihin käynti suihkun kautta... Hirveän moni ei tästä ollut onnessaan, mutta hienojen paperilappuvirityksien ansiosta tästäkin selvittiin.


Työhuppari & nimilappu

Tiistaina aloitimme työt aamukasilta. En tiedä mitä muut porukastamme tekivät, mutta meidän kolmen kopla sekä Noora V. (tutummin Viheriö) laiteltiin karsinoiden oviin nimilappuja. Ja onnistuttiin tietenkin rikkomaan molemmat nitojat, joten teippailuksihan se sitten meni.. Tämän jälkeen lakaistiin koko talli. Muutama hevonenkin ehti saapua, ja osa oli kuulemma näitten tavaroiden purkamisessa.

Puoliltapäivin oli taas ruokailutauko, jonka jälkeen osa porukasta lähti harjoittelemaan lauantaina nähtävää Kuninkaalliset Indoors-esitystä. Oltiin siis esitykseen pakotettuja vapaaehtoisia lyhtytyttöjä. Harjoituksen jälkeen auteltiin opiston hepat takaisin autoihin ja palailtiin pukkareille vain huomataksemme, että meidän huoneessa ei toimi valot..

Taukoa meillä oli ilta kuuteen asti, jonka jälkeen pääsimme katsomaan Monty Robertsia. Siellä oli mm. kuljetusongelmainen ja klippauskonetta pelkäävät pollet. Show itsessään oli ihan mielenkiintoista katsottavaa. Käytiin myös hakemassa Montyn nimmarit ja päästiin yhteiskuvaan, mutta ainakin mulle jäi tästä vähän huono fiilis.


Siis ou mai gaad.

Keskiviikkona oltiin töissä aamukasista puoli yhteentoista illalla. Päivän ohjelmaan kuului siis hevosautojen tyhjentämistä, eli kuljetimme mönkkäreillä kaikki tavarat karsinoiden eteen. Lisäksi joku siivousryhmäläisistä keräsi kaikki lannat pois autoista. Eli paljon mönkkäreillä cruisailua tänäänkin, ja opin siinä sivussa myös pakittamaan perävaunun kanssa! Yllättävän hauska päivä oli, ja mulla oli hyvä fiilis ihan iltaan asti. Tää oli tätä tosielämän tetristä! :D


Meidän (paras) mönkkäritiimi edustaa!

Torstaina mulla, Tiialla ja Marikalla oli koko päivä vapaata, joten hyppäsimme junaan ja lähdimme ostoksille Kamppiin. Kaikki shoppailuraha meni lähinnä roskaruokaan (nälkäinen ja köyhä opiskelija kun olen), mutta mukaan tarttui myös Game of Thrones-kirja! Hartwallille palattuamme käytiin katsomassa pari nuorten hevosten esteluokkaa.

Mulla oli yövuoro Inka H:n kanssa kahdesta kuuteen (aamu)yöllä, jonka vuoksi koko torstai oli ollut vapaata. Pääsin latailemaan akkuja yövuoroa varten vasta iltakympiltä, kun Tiian ja Marikan yövuoro alkoi.. Yövuorossa lakaisin puolet koko tallista, jonka jälkeen autoin Inkaa dyykkaamaan purupaalien muoveja roskiksista. Tämän jälkeen mm. keiteltiin kahvia valmiiksi hoitajille, joita rupesi virtaamaan talliin viiden aikoihin.

Perjantaina nukuin (tai lähinnä torkuin) puolillepäivin, jonka jälkeen hengailin pukkarissa ristikoita täytellen, piirrellen ja eilen ostamaani kirjaa lukien. Myöhemmin ryhdistäydyin, ja kävin katsomassa parit esteluokat. Olin tänään iltavuorossa, eli työt alkoivat klo 18 ja päättyivät klo 22. Työnkuvaan kuului lähinnä lantakasojen keruuta niin tallista kuin pihaltakin (mikä tarkoitti avantilla cruisailua!). Kahviakin keiteltiin, jotta hevostenhoitajat pysyisivät hyvällä mielellä! (:

Lauantaina töitä oli kymmenestä kahteen, ja työtehtävät olivat samanlaisia kuin eilen iltavuorossakin. Tämän jälkeen kävimme katsomassa UB Grand Prix 160cm esteluokan. Illalla osa porukasta esiintyi jo aiemmin mainitussa Kuninkaalliset Indoors-showssa. Esitys kuvattiin (hevosopiston toimesta?), joten halukkaat voivat katsoa sen alla olevasta youtube videosta.


Esityksen jälkeen seurasimme Knock Out East vs. West kilpailua, joka oli erittäin jännittävää ja hauskaa seurattavaa! Tämän jälkeen (noin puoliltaöin) lähdimme After Ride partyihin.. En itse ole mitenkään juhlijatyyppiä enkä voinut sietää lähes mitään partyissa soinutta musiikkia, mutta tästä huolimatta ainakin mulla oli hauskaa! Partyt loppuivat hieman ennen neljää, mutta takaisin pukkareilla olimme Tiian ja Marikan kanssa vasta varttia vaille kuusi aamulla. Teimme melko eeppisen kävelyreissun Helsingin rautatieasemalta takaisin Hartwallille, jota tullaan vuosien päästä muistelemaan suurella lämmöllä! :D

Sunnuntaina olimme viimeöisen jäljiltä erittäin hehkeinä töissä klo 14 eteenpäin aina puoli kymmeneen illalla. Autoimme viemään tavaroita takaisin hevosautoille, ja saimme hirveästi kiitosta ja positiivista palautetta hyvästä palvelusta (jolla siis viitattiin lähinnä tähän tavaroiden kuskaamiseen). FEI World Cupia seurasimme tallissa olleen telkkarin kautta.

Maanantaina siivoiltiin kaikki roskat pois tallista ja karsinoista, ja muutenkin laitettiin paikkoja kondikseen. Tämä oli vain tällainen parin tunnin työrupeama. Sen jälkeen otimme suunnan takaisin kohti Ypäjää, jossa olimme takaisin joskus klo 13 aikoihin.



Itse ainakin tykkäsin reissusta kovasti, ja onneksemme säät suosivat, eikä vettä tullut kuin esterin.. Voisin jopa sanoa reissun olleen yksi koko opiskeluajan ehdottomista kohokohdista. :D


Tytti kiittää ja kuittaa

1 kommentti:

  1. Jos te vielä bloggaatte, niin käykääs vastaamassa täällä: http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=1358292&t=1358292 ja täällä http://forum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=4353868&t=4353868

    VastaaPoista